Sámsonné Nagy Henrietta – HR-generalista, számvevőszéki elnök (Sárvár)

Szüleim keresztény életének köszönhetően már gyerekkoromban belém ivódott az istenhit. Nagysimonyiban születtem, ott konfirmáltam, valamint ott esküdtem meg. A férjem katolikus. Gyermekünkkel együtt megéljük az ökumenét: időnként eljárunk egymás gyülekezetébe is, így ilyen formában is közösségben élünk.

2012 óta vagyok gyülekezetünk számvevőszéki elnöke. Ezzel a tisztséggel segítem a közösség gazdasági működését, így támogatva a sárvári gyülekezetet.

Kortárs keresztény kórusban énekelek, ami számomra öröm és Isten dicsőítése. Heti próbáink áhítattal kezdődnek. Ez lelkileg feltölt, és „muníciót” ad a hétköznapok teendőihez. Kórusunk minden harmadik vasárnap szolgál az istentiszteleten, és nagyobb ünnepeken is fellép. Hálás vagyok, hogy az éneklés által is szolgálhatom az Urat.

Mindennapjaimat imával kezdem és zárom, kérve Isten segítségét és hálát adva neki. A vasárnapjaim nem telnek el istentisztelet nélkül. Ezt nem kényszerből teszem, sokkal inkább vallom, szükséges az, hogy az ember lelkileg megnyugvást kapjon, és tanuljon. Ezért figyelek arra, hogy a prédikációból legalább egy mondatot magammal vigyek a hétre. Szintén fontos számomra az úrvacsora, amelyben megélem a bűnbocsánat kegyelmét, és arra törekszem, hogy ezt mások felé is gyakoroljam. Mert valóban fontos, hogy „a nap ne menjen le haragotokkal” (Ef 4,26b).

***
A Láthatóan evangélikus sorozat Facebook-​oldala itt érhető el.