Endresz Gabriella – adminisztrátor (Maglód)

Ateista családban nőttem fel. Gyermekként egyszer nyakamba akasztottam egy ezüstkeresztet. Amikor ezt édesanyám meglátta, azt mondta, hogy vegyem le, és majd akkor hordjam, ha tudom, hogy mit jelent, és hogy mivel jár a Krisztus-követés. Már felnőtt voltam, amikor megtértem.

1998-ban költöztünk Budapestről Maglódra. Két házzal odébb élő, hívő evangélikus szomszédasszonyommal sokat beszélgettünk. Ő hívott el egyszer istentiszteletre. Emlékszem, az utolsó padban nagyon megbújva ültem, és attól tartottam, hogy meg-szólnak, amiért teljesen idegenként jöttem ide. A gyülekezet pedig éppen ellenkezőleg viselkedett: szeretettel fogadtak, és azt mondták, örülnek, hogy itt vagyok. Egy-re rendszeresebben jártam a gyülekezetbe, ma már lényegében minden alkalmon itt vagyok; ahol tudok, segítőként is részt vállalok.

Az Istennel való közös élet szabaddá tett. Általa még a nehéz időszakokban is biztos talajon állok, ami korábban nem így volt. Ajándékként élem meg a gyülekezet közösségét. Itt, ha valakinek baja van, akkor együtt imádkozunk, vagy közösen adunk hálát az örömökért. Annyira jó, hogy így is tudunk egymásra számítani!