Sopron Győr-Moson-Sopron megye

Nagy Szabolcs – Sopron

Miért jó evangélikusnak lenni? Mert itt sok olyan dolgot megtehetsz, amit máshol nem. Ha van egy jó ötleted, akkor azt behozhatod, és megvalósíthatod.
Gazdasági területen, bankban dolgozom, emellett hitoktatói végzettségem is van. Az üzleti életben is lehet keresztyénként viselkedni. Egyrészt az üzletfelekkel úgy, hogy etikus vagyok, másrészt a hitemnek a munkatársakkal való napi kapcsolatban is meg kell mutatkoznia. A munkában jogszerűnek és tisztességesnek kell lenni, a közvetlen kapcsolatban az a fontos, hogy ha valakinek szólok, akkor azt szeretettel tegyem és ne haraggal.
Az aktív gyülekezeti életnek vagyok a híve. Fontos, hogy a hitélet ne csak a templomban jelenjen meg, hanem a hétköznapokban is látható és érezhető legyen. Hogy mi a hívó szó a 21. század emberének? Azokra a kérdésekre kell az egyháznak válaszolnia, amik az emberekben felmerülnek, vagy fel sem merülnek, de meghatározzák az életünket. Ilyen például az Isten jósága, a család megbecsülése, az őszinte emberi kapcsolatok fontossága.