Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | Ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (31),nyugdíjas (28),diák (27),Tolna megye (22),Nógrád megye (18),tanár (18),Bács-Kiskun megye (16),Baranya megye (15),Miskolc (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (14),Győr-Moson-Sopron megye (13),Pest megye (10),kántor (9),Szekszárd (8),egyetemista (8),Soltvadkert (7),Budapest (7),Cinkota (7),Györköny (7),evangélikus (7),Siklós (6),Szeged (6),Sopron (5),Balassagyarmat (5),Zánka (5),pénztáros (5),Magyarbóly (5),Ipolyszög (4),felügyelő (4),Pápa (4),pedagógus (4),Balatonfüred (4),orvos (4),Zomba (4),Ipolyvece (4),Ágfalva (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Nagyvázsony (4),Várpalota (4),Csongrád megye (4),postás (3),Felsőpetény (3),Mohács (3),Nemeskér (3),Csővár (3),Fejér megye (3),Szentantalfa (3),tanító (3),könyvtáros (3),kereskedő (3),Székesfehérvár (3),Kiskőrös (3),Domony (3),tanuló (3),Penc (2),Láthatóan evangélikus (2),szoftverfejlesztő (2),láthatóan evangélikus (2),cukrász (2),eladó (2),gimnazista (2),őstermelő (2),gondnok (2),énekkar (2),Felsőnána (2),asszisztens (2),imádság (2),rendőr (2),Kisdörgicse (2),Balatonakali (2),család (2),Páhi (2),hittan (2),Dunatetétlen (2),Harka (2),keresztelő (2),Dörgicse (2),üzletvezető (2),programozó (2),Pilis (2),Szécsény (2),konfirmáció (2),Harta (2),recepciós (1),tűzoltó (1),Kecskemét (1),fodrász (1),Veszprém (1),könyvelő (1),szakmunkás (1),építész (1),szakács (1),anyakönyvvezető (1),óvoda (1),szociális munkás (1),fazekas (1),Tét (1),zenész (1),Vöröstó (1),gazdasági referens (1),vállalkozó (1),webszerkesztő (1),Fehérvárcsurgó (1),másodfelügyelő (1),szerelő (1),házaspár (1),gyűjteményvezető (1),levéltár (1),történész (1),távközléstechnikus (1),Bikács (1),fejlesztőmérnök (1),énekkarvezető (1),Lovászpatona (1),gépészmérnök (1),presbiter (1),kozmetikus (1),Vácegres (1),Csót (1),költő (1),állatorvos (1),borász (1),Békés megye (1),Békéscsaba (1),irodavezető (1),villamosmérnök (1),hentes (1),ápolónő (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),gyermekotthon (1),futó (1),sportoló (1), Bács-Kiskun megye (1),Kaskantyú (1),egészségügy (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),nyomdász (1),informatikai tanácsadó (1),Kiskunhalas (1),teológushallgató (1),XVI. kerület (1),falugondnok (1),Líceum (1),Kétbodony (1),mezőgazdász (1),ács (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),buszsofőr (1),nővér (1),Alsószeli (1),esztergályos (1),Nagymányok (1),Fancsal (1),varrónő (1),házasság (1),hagyomány (1),Sopronbánfalva (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),tisztviselő (1),Beremend (1),gyülekezeti felügyelő (1),élelmezésvezető (1),logopédus (1),Vanyarc (1)

Akinek a hit a biztos pont

Soltvadkert egyetemista tanuló

Farkas Zoltán – egyetemista, Soltvadkert

Konfirmáció előtt is jártam már a gyülekezetbe, de utána történt az igazi változás: rengeteg barátom lett az ifin. Számomra nagy élmény, hogy a legkülönbözőbb embereket össze tud kötni a hit, és egy közösséggé tud formálni. Amikor tehetem, ma is járok az ifjúsági alkalmakra. A keresztény közösség számomra azt jelenti, hogy számíthatunk egymásra, őszintén megbeszélhetjük a dolgainkat és akkor is támaszkodhatunk egymásra, ha valami baj van.

Huszonkét éves vagyok. Esténként nem tudok imádkozás nélkül lefeküdni. Próbálom ezt nem rutinként megélni: nemcsak azért imádkozom, mert „muszáj”, hanem mert belülről jön a késztetés. Az imában ki tudom mondani, hogy mit szeretnék; olyan is van, hogy önző módon kérek valamit, de a lényeg, hogy tudom: Ő mindig ott van nekem. Hiszem, hogy Istenhez bármilyen problémámmal fordulhatok.

A hit éltet. Ha rossz passzban vagyok, vagy összejönnek a fejem fölött a dolgok, akkor is tudom, hogy biztos pont van az életemben: az Isten és a hit.

Tovább

Isten igéjére figyelni jó!

Várpalota Veszprém megye diák tanuló

Szoboszlai Szabolcs – diák, Várpalota

Jó olyan közösségben lenni, ahol sok a hívő. Ha valami zökkenő van, akkor ott ki tudnak segíteni. Korábban is hívő voltam, de az más volt. Három éve járok az EKE keresztény táboraiba. Itt sok izgalmas feladat adódott, például a hit harci túra, valamint a videós verseny, amit meg is nyertünk. Több barátot szereztem, velük sokat beszélgettünk a hitről, Istenről és még sok kérdésről. Ez a tábor volt az a pont, ahol megtörtént, hogy valóban elkezdtem Istenben hinni és azóta érzem, hogy Ő velem van.
Katolikus iskolában tanulok, de itt mindenki a saját templomába jár. Vannak osztálymisék, valamint az is jó, hogy egy héten két hittanóránk van.
Hiszek Istenben, így templomba járok, imádkozom és igyekszem, hogy a hitem a mindennapjaimban is meglátszódjon. Ezért törekszem arra, hogy kedvesebb legyek másokhoz. A többiekkel is beszélgetek Istenről. Miért jó hinni? Mert Isten nagyon sok mindenből kisegít, és ez nekem olyan fontossá vált, hogy már nem is tudom elképzelni, hogy nélküle éljek.

Tovább

A gyülekezeti közösség fontossága

Cinkota XVI. kerület Budapest diák tanuló

Varga Adrián – diák, Cinkota

Azért jó a cinkotai gyülekezetbe járni, mert itt kedvesek az emberek. Sokat éneklünk, a közösség is baráti. Az énekeknek jók a dallamaik, hangulatosak, szeretem őket. Az imádság meghitt, személyes, ezért fontos a számomra.

Édesanyámmal együtt járunk a templomba. Anyukámnak is megnyugvást ad a gyülekezetbe járás, vidámítja. Ő is szereti a gyülekezeti énekeket, sokszor megy istentiszteletre is.

Én istentiszteleten eddig még nem sokszor voltam. Akadt olyan téma is, ami nem állt hozzám közel, de alapvetően elmondható: egy istentiszteletnek jó a hangulata.

Tovább