Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | A reformáció 500. évében ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (29),nyugdíjas (23),diák (20),Nógrád megye (18),Tolna megye (18),Bács-Kiskun megye (15),tanár (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (13),Miskolc (13),Győr-Moson-Sopron megye (12),Baranya megye (11),egyetemista (8),Cinkota (7),Budapest (7),evangélikus (7),Pest megye (7),Soltvadkert (7),Szeged (6),Szekszárd (6),kántor (6),Györköny (5),Sopron (5),Zánka (5),Siklós (5),Balassagyarmat (5),pénztáros (5),Ipolyvece (4),Zomba (4),Ágfalva (4),Csongrád megye (4),Ipolyszög (4),Balatonfüred (4),Nagyvázsony (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Várpalota (4),Felsőpetény (3),Magyarbóly (3),Fejér megye (3),Szentantalfa (3),Pápa (3),Csővár (3),Nemeskér (3),tanuló (3),pedagógus (3),Kiskőrös (3),Székesfehérvár (3),orvos (3),könyvtáros (3),asszisztens (2),Felsőnána (2),hittan (2),konfirmáció (2),cukrász (2),szoftverfejlesztő (2),Penc (2),Mohács (2),programozó (2),énekkar (2),imádság (2),gondnok (2),Láthatóan evangélikus (2),őstermelő (2),eladó (2),rendőr (2),Dörgicse (2),láthatóan evangélikus (2),Balatonakali (2),Harka (2),kereskedő (2),Harta (2),Domony (2),Szécsény (2),Kisdörgicse (2),keresztelő (2),Dunatetétlen (2),család (2),Páhi (2),költő (1),óvoda (1),könyvelő (1),zenész (1),anyakönyvvezető (1),üzletvezető (1),szociális munkás (1),tanító (1),Veszprém (1),esztergályos (1),Nagymányok (1),postás (1),Alsószeli (1),Vanyarc (1),szakmunkás (1),felügyelő (1),vállalkozó (1),Vácegres (1),fazekas (1),távközléstechnikus (1),borász (1),Csót (1),másodfelügyelő (1),Fehérvárcsurgó (1),házaspár (1),szerelő (1),webszerkesztő (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),szakács (1),levéltár (1),történész (1),fodrász (1),Vöröstó (1),gépészmérnök (1),gyűjteményvezető (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),Bikács (1),mezőgazdász (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),Kétbodony (1),futó (1),Sopronbánfalva (1),sportoló (1),hagyomány (1),teológushallgató (1),Kiskunhalas (1),Líceum (1),villamosmérnök (1),Békéscsaba (1),ápolónő (1),Békés megye (1),gyermekotthon (1),irodavezető (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),tisztviselő (1),XVI. kerület (1),ács (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),varrónő (1),hentes (1),Kaskantyú (1),nővér (1),egészségügy (1),buszsofőr (1),házasság (1),gimnazista (1),informatikai tanácsadó (1),falugondnok (1),Beremend (1),logopédus (1),nyomdász (1),gyülekezeti felügyelő (1), Bács-Kiskun megye (1),élelmezésvezető (1),Fancsal (1)

Énekben és odafordulásban is szolgálni

Soltvadkert Bács-Kiskun megye énekkar óvónő

Köhlerné Schiszler Ágnes – óvónő, Soltvadkert

Szüleim fontosnak tartották, hogy újszülött gyermekként elvigyenek az evangélikus templomba és megkapjam a keresztséget. Én azóta vallom, hogy keresztény, azon belül is evangélikus vagyok.

Hitvalló evangélikus családban születtem, itt, a soltvadkerti templomban konfirmáltam. Itt kötöttem házasságot, és két gyermekem is itt kapta meg a keresztség szentségét.

Ha az Úristen valakit megajándékoz egy szép énekhanggal, akkor azt a talentumot nem elásnia kell, hanem mások javára fordítani. Ezért aztán negyven éve vagyok az énekkarnak szolgáló tagja. Számomra az éneklés sokszor többet jelent a mondott imádságnál. Azt érzem, hogy nagyon közel röpít Istenhez és olyan lelki töltekezést ad, ami kihat a munkámra, a családi életemre és a felebarátom iránti küldetésemre is.

Vallom a hétköznapi kereszténységet: amit hallok a templomban, az egy olyan útra bocsátás, amit a hétköznapokban, a felebarátom felé történő szolgálatban tudok kiteljesíteni. Ezért fontos, hogy észrevegyem magam körül azokat az embereket, akik szükséget szenvednek, akiknek bármilyen módon szolgálhatok.

Tovább

Aki énekel, az kétszeresen imádkozik

Balassagyarmat énekkar tanár nyugdíjas Nógrád megye

Antal Gusztávné – énekkari vezető, nyugalmazott tanár, Balassagyarmat

Réti Zoli bácsi volt a gyülekezeti énekkar híres karvezetője, aki amikor beteg volt átadta nekem a kórus vezetését egy kis időre. Ennek immáron tizenhat éve. Azóta vagyunk együtt ezzel a kis csoporttal.

Számomra a gyülekezeti énekkar egyrészt egy örömteli feladat, hogy fel kell készülni, másrészt nagy öröm, hogy megélhetem, hogy énekkari közösségként úgy jöhetünk ki a templomból, hogy valamit adtunk.

Rendszeresen próbálunk, de nem csak fellépünk, hanem mi közösséget is alkotunk. Azt hiszem, hogy énekkarunk a gyülekezet lelke. Szorgalmasan dolgozunk, segítjük egymást és örömmel szolgálunk gyülekezetünkben és más helyszíneken is. Örömmel mondom, hogy énekkarunknak évente közel száz fellépése van. Ez az énekkar egy ajándék, az éneklés pedig egy csoda, amivel az Urat áldhatjuk!

Boldogok vagyunk, amikor egy-egy énekkari szolgálat után visszajeleznek a hívek, hogy milyen örömet, elmélyedést okoztunk nekik. Énekkarom tagjai nevében is mondathatom, hogy amíg bírjuk, szolgálni fogunk.

Tovább