Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | Ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (32),nyugdíjas (29),diák (28),Tolna megye (22),tanár (21),Nógrád megye (18),Bács-Kiskun megye (18),Baranya megye (15),Miskolc (14),Pest megye (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (14),Győr-Moson-Sopron megye (13),kántor (10),egyetemista (8),Szekszárd (8),Soltvadkert (7),evangélikus (7),Cinkota (7),Györköny (7),Budapest (7),felügyelő (6),Szeged (6),Siklós (6),pénztáros (5),Zánka (5),pedagógus (5),Magyarbóly (5),Balassagyarmat (5),Sopron (5),tanuló (4),Domony (4),Ipolyvece (4),Balatonfüred (4),orvos (4),Zomba (4),Ipolyszög (4),Csongrád megye (4),tanító (4),Pápa (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Ágfalva (4),Pilis (4),Nagyvázsony (4),Várpalota (4),Nemeskér (3),Kiskőrös (3),Kecskemét (3),Székesfehérvár (3),könyvtáros (3),Mohács (3),Fejér megye (3),postás (3),Csővár (3),Békés megye (3),Szentantalfa (3),Felsőpetény (3),kereskedő (3),imádság (2),rendőr (2),Penc (2),Láthatóan evangélikus (2),énekkar (2),üzletvezető (2),gondnok (2),presbiter (2),Lovászpatona (2),Jász-Nagykun-Szolnok megye (2),könyvelő (2),eladó (2),őstermelő (2),Felsőnána (2),buszsofőr (2),asszisztens (2),cukrász (2),Szécsény (2),láthatóan evangélikus (2),Páhi (2),keresztelő (2),család (2),programozó (2),konfirmáció (2),Harka (2),Dunatetétlen (2),Harta (2),Kisdörgicse (2),gimnazista (2),Dörgicse (2),hittan (2),Balatonakali (2),szoftverfejlesztő (2),Bikács (1),Vácegres (1),levéltár (1),gyűjteményvezető (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),költő (1),Kazincbarcika (1),Kaskantyú (1),egészségügy (1),nyomdász (1),történész (1),szerelő (1),Csót (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),gépészmérnök (1),jogász (1),távközléstechnikus (1),gazdasági referens (1),webszerkesztő (1),Fehérvárcsurgó (1),másodfelügyelő (1),házaspár (1),tűzoltó (1),egyházfi (1),dajka (1),Szentendre (1),Gyomaendrőd (1),Cegléd (1),zenetanár (1),Mezőtúr (1),közgazdász (1),gyógyszertári asszisztens (1),Kondoros (1),hittantanár (1),köztisztviselő (1),recepciós (1),Kétbodony (1),Tét (1),építész (1),énekkarvezető (1),állatorvos (1),Szolnok (1),gyülekezeti pénztáros (1), Bács-Kiskun megye (1),Vöröstó (1),fodrász (1),házasság (1),Kiskunhalas (1),sportoló (1),futó (1),varrónő (1),kesztyűs (1),teológushallgató (1),mezőgazdász (1),ács (1),nefrológus (1),gyülekezeti felügyelő (1),villamosmérnök (1),hentes (1),gyermekotthon (1),Beremend (1),tisztviselő (1),Békéscsaba (1),logopédus (1),élelmezésvezető (1),irodavezető (1),hagyomány (1),gyógyszerész (1),laboráns (1),Líceum (1),óvoda (1),falugondnok (1),Veszprém (1),zenész (1),szociális munkás (1),szakács (1),fazekas (1),informatikai tanácsadó (1),anyakönyvvezető (1),szakmunkás (1),XVI. kerület (1),borász (1),Sopronbánfalva (1),Fancsal (1),nővér (1),Nagymányok (1),esztergályos (1),vállalkozó (1),Vanyarc (1),Alsószeli (1),ápolónő (1)

Aki hisz a kegyelem erejében

Harsányi Dezsőné Zsófia – gyógyszertári asszisztens, presbiter, Kondoros

Hiszem, hogy a hitünket nem csak megélni, hanem megmutatni is kell! Így a hit nem csak az ünnepnapjaim, hanem a mindennapjaim része is. Hétgyermekes családból származom. Nagyon sok nehézségünk volt, de édesapám mindig azt mondta, hogy a hit mindenen átsegít bennünket. Igaza volt! Hitemben, cselekedeteimben és beszédemben igyekszem megélni az Úr tanítását.

Az énekkarban szolgálok, az idősek otthonában rendszeresen áhítatokat tartok. Fontos számomra, hogy a hitemet át tudom adni. A kondorosi egyházközségben azon dolgozunk, hogy a kicsiktől kezdve az idősekig minél több embert meg tudjunk szólítani. Évenként bált szervezünk, családi napokat tartunk, adventi rendezvényeket szervezünk, otthont adunk iskolai rendezvényeknek. Nem csak a templomban éljük meg a hitünket, hanem az egész településen is.

Bár megözvegyültem, mégsem érzem, hogy egyedül vagyok, mert segítségem, világosságom és reményem az Úr. Hiszek a kegyelem erejében, így nincsenek félelmeim. Ezért is ez a kedvenc igém: „Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék?” (Zsolt 27,1)

Tovább

Feladatunk a krisztusi értékrendről tanúskodni!

tanár presbiter Lovászpatona Veszprém megye

Szenténé Bácsi Zsuzsanna – biológia és kémia szakos tanár, presbiter, Lovászpatona

A Krisztushoz tartozás nem csak hit, hanem egy értékrend követése is. Mindezt otthonról hoztam. Gyermekkoromban minden este előkerült a Biblia, édesapám azt olvasta nekünk. A kemény és következetes nevelés jelen volt az életemben. Olyan közösségben nőttem fel, ahol megtapasztaltam, hogy egymást szeretik, segítik az emberek, a bajban egymás mellé állnak.

Az 1960-as években a szülőknek nem kis tortúrába került, hogy beírassák a gyermekeket hittanra. Bennünket járattak. Egyetem alatt kicsit eltávolodtam a közösségtől, majd mikor elkezdtem pedagógusként dolgozni, csatlakoztam a gyülekezet munkájához, feladatokat vállaltam, a kórusban is éneklek.

A nevelésben a legfontosabb a példamutatás. Tanárként arra törekszem, hogy a gyermekeket egymás elfogadásán túl az élő és élettelen természet tiszteletére is tanítsam.

Az élet nagy kérdéseire az Úrtól kaphatjuk meg a választ. Ha Istenre hagyjuk a dolgainkat és követjük a szeretet parancsát, akkor minden megoldódik az életünkben. Aki az Istenben bízik, az soha nincs egyedül, mindig lesz támasza!

Tovább