Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | A reformáció 500. évében ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (29),nyugdíjas (23),diák (20),Nógrád megye (18),Tolna megye (18),Bács-Kiskun megye (15),tanár (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (13),Miskolc (13),Győr-Moson-Sopron megye (12),Baranya megye (11),egyetemista (8),Cinkota (7),Budapest (7),evangélikus (7),Pest megye (7),Soltvadkert (7),Szeged (6),Szekszárd (6),kántor (6),Györköny (5),Sopron (5),Zánka (5),Siklós (5),Balassagyarmat (5),pénztáros (5),Ipolyvece (4),Zomba (4),Ágfalva (4),Csongrád megye (4),Ipolyszög (4),Balatonfüred (4),Nagyvázsony (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Várpalota (4),Felsőpetény (3),Magyarbóly (3),Fejér megye (3),Szentantalfa (3),Pápa (3),Csővár (3),Nemeskér (3),tanuló (3),pedagógus (3),Kiskőrös (3),Székesfehérvár (3),orvos (3),könyvtáros (3),asszisztens (2),Felsőnána (2),hittan (2),konfirmáció (2),cukrász (2),szoftverfejlesztő (2),Penc (2),Mohács (2),programozó (2),énekkar (2),imádság (2),gondnok (2),Láthatóan evangélikus (2),őstermelő (2),eladó (2),rendőr (2),Dörgicse (2),láthatóan evangélikus (2),Balatonakali (2),Harka (2),kereskedő (2),Harta (2),Domony (2),Szécsény (2),Kisdörgicse (2),keresztelő (2),Dunatetétlen (2),család (2),Páhi (2),költő (1),óvoda (1),könyvelő (1),zenész (1),anyakönyvvezető (1),üzletvezető (1),szociális munkás (1),tanító (1),Veszprém (1),esztergályos (1),Nagymányok (1),postás (1),Alsószeli (1),Vanyarc (1),szakmunkás (1),felügyelő (1),vállalkozó (1),Vácegres (1),fazekas (1),távközléstechnikus (1),borász (1),Csót (1),másodfelügyelő (1),Fehérvárcsurgó (1),házaspár (1),szerelő (1),webszerkesztő (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),szakács (1),levéltár (1),történész (1),fodrász (1),Vöröstó (1),gépészmérnök (1),gyűjteményvezető (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),Bikács (1),mezőgazdász (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),Kétbodony (1),futó (1),Sopronbánfalva (1),sportoló (1),hagyomány (1),teológushallgató (1),Kiskunhalas (1),Líceum (1),villamosmérnök (1),Békéscsaba (1),ápolónő (1),Békés megye (1),gyermekotthon (1),irodavezető (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),tisztviselő (1),XVI. kerület (1),ács (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),varrónő (1),hentes (1),Kaskantyú (1),nővér (1),egészségügy (1),buszsofőr (1),házasság (1),gimnazista (1),informatikai tanácsadó (1),falugondnok (1),Beremend (1),logopédus (1),nyomdász (1),gyülekezeti felügyelő (1), Bács-Kiskun megye (1),élelmezésvezető (1),Fancsal (1)

Akik hétköznap is hirdetik, hogy evangélikusok

Fehérvárcsurgó Fejér megye programozó asszisztens webszerkesztő szerelő házaspár

Szabó Attila (erősáramú berendezésszerelő, plc programozó) és Szabó Attiláné Orsolya (európai üzleti asszisztens, webszerkesztő) – Fehérvárcsurgó

Gyermekünkkel együtt szívesen járunk ebbe a közösségbe, ide kötődünk. Nekünk az elhívás azt jelenti, hogy a gyülekezet aktív tagjai vagyunk, hogy egyaránt szolgálunk otthon és a gyülekezetben is. Ha a templom körül valamilyen feladat van, mi ott vagyunk, segítünk, úgy tekintünk a templomra, mint második otthonunkra.

Mi mindig örömmel beszélünk identitásunkról, a falu is tudja rólunk, hogy evangélikusok vagyunk. Valljuk, hogy az életünk a hitünkkel teljes. A hit által megtanultunk lemondani múló dolgokról, és igyekszünk az örök kincset keresni. Ebben egymás támaszai is vagyunk.

„Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van” (Préd 4,9) – mi is ezt valljuk, de nem csak a templomban, hanem a családi és a hétköznapi életben is. Hisszük, hogy erre kaptunk áldást. Valljuk, hogy a kereszténység az önkéntességben is megjelenik, ami nem csak a templomi szolgálatot, hanem az idősek látogatását, közösségi munkát, a szeretet mindennapi kinyilvánítását is jelenti.

Tovább

Mindig ott van velünk az Úr

Siklós Baranya megye asszisztens nővér

Pammer Jenőné Erzsébet – nyugalmazott nővér, fizikoterápiás asszisztens, Siklós

Hosszú éveken keresztül dolgoztam kórházban, de ezt soha nem tekintettem munkának, annál inkább éreztem hivatásomnak. Nagyon szerettem a betegeket és vallom, hogy azért tudtam őket jól ellátni, mert hiszek a Jóistenben. Ő az, aki hozzásegített ahhoz, hogy a szenvedők mellé álljak.

Úgy, ahogy a lelkész úr is a prédikációiban figyelmeztet minket, ugyanúgy én is vallom, hogy mindig ott van velünk az Úr. Van egy ötvenéves fiam, aki harminchárom évesen agyvérzést kapott. Mindig imádkoztam érte, hogy legalább annyira segítse az Isten, hogy el tudja látni magát, hogy felépüljön. Igaz, hogy dolgozni nem tud, de meghallgatásra lelt az imám. Együtt vagyunk, szeretetben élünk, és az Úrhoz fordulunk ma is.

A gyülekezetbe nagy örömmel jövök minden alkalommal. Családias szeretet van ebben a közösségben. A gyülekezet tagjait nem idegeneknek, hanem testvéreimnek tekintem. Ez az a hely, ahol mindig jó lenni.

Tovább