Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | A reformáció 500. évében ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (24),nyugdíjas (20),diák (19),Nógrád megye (18),Bács-Kiskun megye (15),Tolna megye (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (12),Miskolc (12),Győr-Moson-Sopron megye (11),tanár (10),Baranya megye (10),egyetemista (8),Soltvadkert (7),Cinkota (7),evangélikus (7),Budapest (7),kántor (6),Szeged (6),Zánka (5),Balassagyarmat (5),Pest megye (5),Szekszárd (5),Siklós (5),Ipolyvece (4),Balatonfüred (4),Nemesleányfalu (4),Ágfalva (4),Györköny (4),Ipolyszög (4),Sopron (4),Várpalota (4),óvónő (4),Csongrád megye (4),tanuló (3),Zomba (3),Csővár (3),Szentantalfa (3),Kiskőrös (3),pénztáros (3),Székesfehérvár (3),Felsőpetény (3),könyvtáros (3),Nemeskér (3),orvos (3),Nagyvázsony (3),család (2),Láthatóan evangélikus (2),konfirmáció (2),Fejér megye (2),hittan (2),Magyarbóly (2),Mohács (2),Felsőnána (2),imádság (2),Penc (2),énekkar (2),cukrász (2),keresztelő (2),eladó (2),kereskedő (2),Harta (2),Kisdörgicse (2),Balatonakali (2),Harka (2),Páhi (2),Dunatetétlen (2),láthatóan evangélikus (2),Szécsény (2),Dörgicse (2),őstermelő (2),gondnok (1),anyakönyvvezető (1),kesztyűs (1),varrónő (1),házasság (1),fejlesztőmérnök (1),kozmetikus (1),gépészmérnök (1),Vöröstó (1),szakács (1),fodrász (1),fazekas (1),szociális munkás (1),esztergályos (1),Veszprém (1),Nagymányok (1),Alsószeli (1),Vanyarc (1),felügyelő (1),szakmunkás (1),vállalkozó (1),óvoda (1),könyvelő (1),buszsofőr (1),mezőgazdász (1),ács (1),asszisztens (1),zenész (1),pedagógus (1),Fancsal (1),nővér (1),nefrológus (1),gyermekotthon (1),Kiskunhalas (1),teológushallgató (1),XVI. kerület (1),sportoló (1),futó (1),Békéscsaba (1),irodavezető (1),villamosmérnök (1),falugondnok (1),informatikai tanácsadó (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),Domony (1),borász (1),egészségügy (1),Kaskantyú (1),nyomdász (1), Bács-Kiskun megye (1),gimnazista (1),Békés megye (1),hentes (1),Sopronbánfalva (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),hagyomány (1),tisztviselő (1),élelmezésvezető (1),logopédus (1),Beremend (1),Kétbodony (1),rendőr (1),szoftverfejlesztő (1),ápolónő (1),programozó (1),gyógyszerész (1),laboráns (1),Líceum (1),gyülekezeti pénztáros (1),gyülekezeti felügyelő (1)

Tudom, hogy milyen Isten nélkül, vagy Őáltala élni

Szentantalfa Veszprém megye gondnok fazekas könyvtáros

Nagy Lászlóné – könyvtáros, fazekas, gyülekezeti gondnok, Szentantalfa

Huszonnégy éves voltam, amikor megkeresztelkedtem. Előtte és a kereszteléskor sem jelentett számomra ez semmit. Az én szüleim egyáltalán nem kötődtek az egyházhoz, sőt, teljesen az ellenkező oldalról közelítettek a hit kérdéséhez. Párom családjában több lelkész is volt, nagyon szerettük egymást, ezért hajlottam a keresztségre.

Amikor bejöttem a templomba, először olyan volt, mintha szappanbuborékba léptem volna be: bár körbevett, de én nem voltam a része. Ma már mondhatom, Isten irgalma, hogy ide jöttem, hiszen olyan lelkészek voltak a gyülekezetben, akik idővel mégis be tudtak vonni a gyülekezetbe. Ezt férjem és családja is csak erősítette. Közel kerültem a közösséghez és Istenhez, olyat kaptam, ami elhanyagolhatatlan az ember életében.

Tudom, hogy milyen Isten nélkül, vagy Őáltala élni. Őáltala sokkal gazdagabb lesz az ember! Istenbe lehet kapaszkodni, tőle erőt meríteni. És mindezt nem csak Istentől, hanem a gyülekezeti közösségtől is meg lehet kapni, hiszen bármilyen problémával fordulunk egymás felé, itt megerősítést, segítséget kapunk.

Tovább

Próbálok Krisztus tanítása szerint élni

Szentantalfa Veszprém megye falugondnok

Sólyom Gyula – falugondnok, Szentantalfa

Kisgyermek korom óta az evangélikus gyülekezetbe járok. Itt kereszteltek meg, ide jártam hittanra, ebben a gondolkodásban nőttem fel. A Krisztushoz tartozás megnyugvást jelent nekem. A gyülekezethez tartozni mindig jó, örömmel, közösséggel tölti meg az életemet.

Hogyan élem meg a hétköznapokban a hitemet? Próbálok Krisztus tanítása szerint élni, az Ő parancsolatait igyekszem betartani. Szeretteimet, gyermekeimet is a krisztusi életre próbálom nevelni. Gyermekeim már nagyobbak, ők is mind evangélikusok. Ők már felnőttek, a háromból kettő elköltözött, de ha ünnepekre hazalátogatnak a párjukkal, újra együtt megyünk a templomunkba.

Tovább