Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | A reformáció 500. évében ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (27),nyugdíjas (21),diák (19),Nógrád megye (18),Tolna megye (16),Bács-Kiskun megye (15),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (13),Miskolc (13),tanár (12),Győr-Moson-Sopron megye (12),Baranya megye (10),egyetemista (8),Soltvadkert (7),Cinkota (7),evangélikus (7),Budapest (7),kántor (6),Szeged (6),Pest megye (5),Zánka (5),Balassagyarmat (5),Szekszárd (5),pénztáros (5),Siklós (5),Sopron (5),Balatonfüred (4),Ipolyvece (4),Várpalota (4),Ágfalva (4),Csongrád megye (4),Zomba (4),Ipolyszög (4),Györköny (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),orvos (3),Fejér megye (3),tanuló (3),Csővár (3),Felsőpetény (3),könyvtáros (3),Nemeskér (3),Nagyvázsony (3),Székesfehérvár (3),Szentantalfa (3),Kiskőrös (3),Penc (2),asszisztens (2),eladó (2),rendőr (2),Kisdörgicse (2),Harta (2),hittan (2),énekkar (2),imádság (2),Mohács (2),Felsőnána (2),pedagógus (2),őstermelő (2),láthatóan evangélikus (2),Szécsény (2),Magyarbóly (2),konfirmáció (2),cukrász (2),Láthatóan evangélikus (2),keresztelő (2),Dunatetétlen (2),kereskedő (2),Páhi (2),programozó (2),család (2),Harka (2),Dörgicse (2),Balatonakali (2),Pápa (2),házaspár (1),Vanyarc (1),buszsofőr (1),felügyelő (1),vállalkozó (1),Alsószeli (1),történész (1),Fancsal (1),gyűjteményvezető (1),levéltár (1),nővér (1),szerelő (1),Bikács (1),Nagymányok (1),esztergályos (1),Fehérvárcsurgó (1),fodrász (1),szakács (1),fazekas (1),mezőgazdász (1),Vöröstó (1),gépészmérnök (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),Csót (1),gondnok (1),távközléstechnikus (1),óvoda (1),Veszprém (1),webszerkesztő (1),másodfelügyelő (1),könyvelő (1),anyakönyvvezető (1),szociális munkás (1),zenész (1),szakmunkás (1),Domony (1),ápolónő (1),hentes (1),Békés megye (1),Békéscsaba (1),gyermekotthon (1),szoftverfejlesztő (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),irodavezető (1), Bács-Kiskun megye (1),nyomdász (1),XVI. kerület (1),falugondnok (1),teológushallgató (1),Kiskunhalas (1),villamosmérnök (1),futó (1),sportoló (1),Líceum (1),Kétbodony (1),gyülekezeti felügyelő (1),élelmezésvezető (1),informatikai tanácsadó (1),logopédus (1),borász (1),házasság (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),varrónő (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),egészségügy (1),Sopronbánfalva (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),gimnazista (1),hagyomány (1),Beremend (1),Kaskantyú (1),tisztviselő (1),ács (1)

Hit nélkül nem élhet teljes életet az ember!

távközléstechnikus Pápa másodfelügyelő Veszprém megye

Vajda Imre – nyugalmazott távközléstechnikus, másodfelügyelő, Pápa

Egy nagy múltú evangélikus településről, Celldömölkről kerültem 1983-ban Pápára. Egy ideig még visszajártam a celldömölki templomunkba, majd amikor fiam a pápai gyülekezetbe kezdett hittanra járni, én is mentem vele. Az akkori lelkész felkért prespiternek, majd pénztáros lettem, később a gyülekezet könyvelését is örömmel végeztem.

A szocializmus idején az állampárttal nem volt kapcsolatom, hátrányom sem volt abból, hogy gyülekezeti tisztséget is betöltök. Közvetlen munkatársaim tudták rólam, hogy hívő ember vagyok, külön öröm volt, hogy egyik kollégám Győrött volt presbiter, így meg tudtuk beszélni az egyház ügyeit, valamint erősítettük egymást.

Hit nélkül nem élhet az ember! Ha valamiben hiszünk, akkor a bálványok helyett miért ne Jézus Krisztusban higgyünk! Feleségem katolikus, ökumenikusan éljük meg a hitünket. Én ugyanúgy elkísérem feleségemet a zarándokutakra, mint ahogyan ő eljön velem az evangélikus találkozókra. Gyermekeim is hitben élnek, büszke tagjai vagyunk az egyháznak.

Tovább

Akinek a gyülekezet a közössége

Pápa Veszprém megye nyugdíjas pénztáros

Gungl Zoltánné Gyöngyi néni – nyugdíjas, gyülekezeti pénztáros, Pápa

Egyházi közösségbe olyan emberek járnak, akik egy nézeten vannak velem: hisznek Istenben és tisztelik egymást. Mi nem szaladunk el a másik mellett, amikor találkozunk, hanem örülünk egymásnak. Én mindig is társasági ember voltam, ezért fontos számomra az egymást erősítő gyülekezeti közösség.

Ha bemegyek egy templomba és egy kicsit leülök, akkor úgy érzem, hogy megtaláltam a lelki békémet. Szeretek elmélyedni, imádkozni.

Vallásos családba születtem, így már fiatalon megtapasztaltam, hogy az Úrban hinni jó. Ezt a hitet igyekszem a gyermekeimnek is átadni. Férjem a fiam után katolikus, lányom evangélikus. Mi meglehetősen ökumenikusan élünk, a vallás soha nem volt probléma, vagy megosztó nálunk. Tiszteletben tartjuk a másik vallási nézeteit, segítjük, kiegészítjük egymást, sőt, kölcsönösen eljárunk a másik istentiszteletére is.

Tovább