Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | Ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (32),nyugdíjas (29),diák (28),Tolna megye (22),tanár (21),Nógrád megye (18),Bács-Kiskun megye (18),Baranya megye (15),Miskolc (14),Pest megye (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (14),Győr-Moson-Sopron megye (13),kántor (10),egyetemista (8),Szekszárd (8),Soltvadkert (7),evangélikus (7),Cinkota (7),Györköny (7),Budapest (7),felügyelő (6),Szeged (6),Siklós (6),pénztáros (5),Zánka (5),pedagógus (5),Magyarbóly (5),Balassagyarmat (5),Sopron (5),tanuló (4),Domony (4),Ipolyvece (4),Balatonfüred (4),orvos (4),Zomba (4),Ipolyszög (4),Csongrád megye (4),tanító (4),Pápa (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Ágfalva (4),Pilis (4),Nagyvázsony (4),Várpalota (4),Nemeskér (3),Kiskőrös (3),Kecskemét (3),Székesfehérvár (3),könyvtáros (3),Mohács (3),Fejér megye (3),postás (3),Csővár (3),Békés megye (3),Szentantalfa (3),Felsőpetény (3),kereskedő (3),imádság (2),rendőr (2),Penc (2),Láthatóan evangélikus (2),énekkar (2),üzletvezető (2),gondnok (2),presbiter (2),Lovászpatona (2),Jász-Nagykun-Szolnok megye (2),könyvelő (2),eladó (2),őstermelő (2),Felsőnána (2),buszsofőr (2),asszisztens (2),cukrász (2),Szécsény (2),láthatóan evangélikus (2),Páhi (2),keresztelő (2),család (2),programozó (2),konfirmáció (2),Harka (2),Dunatetétlen (2),Harta (2),Kisdörgicse (2),gimnazista (2),Dörgicse (2),hittan (2),Balatonakali (2),szoftverfejlesztő (2),Bikács (1),Vácegres (1),levéltár (1),gyűjteményvezető (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),költő (1),Kazincbarcika (1),Kaskantyú (1),egészségügy (1),nyomdász (1),történész (1),szerelő (1),Csót (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),gépészmérnök (1),jogász (1),távközléstechnikus (1),gazdasági referens (1),webszerkesztő (1),Fehérvárcsurgó (1),másodfelügyelő (1),házaspár (1),tűzoltó (1),egyházfi (1),dajka (1),Szentendre (1),Gyomaendrőd (1),Cegléd (1),zenetanár (1),Mezőtúr (1),közgazdász (1),gyógyszertári asszisztens (1),Kondoros (1),hittantanár (1),köztisztviselő (1),recepciós (1),Kétbodony (1),Tét (1),építész (1),énekkarvezető (1),állatorvos (1),Szolnok (1),gyülekezeti pénztáros (1), Bács-Kiskun megye (1),Vöröstó (1),fodrász (1),házasság (1),Kiskunhalas (1),sportoló (1),futó (1),varrónő (1),kesztyűs (1),teológushallgató (1),mezőgazdász (1),ács (1),nefrológus (1),gyülekezeti felügyelő (1),villamosmérnök (1),hentes (1),gyermekotthon (1),Beremend (1),tisztviselő (1),Békéscsaba (1),logopédus (1),élelmezésvezető (1),irodavezető (1),hagyomány (1),gyógyszerész (1),laboráns (1),Líceum (1),óvoda (1),falugondnok (1),Veszprém (1),zenész (1),szociális munkás (1),szakács (1),fazekas (1),informatikai tanácsadó (1),anyakönyvvezető (1),szakmunkás (1),XVI. kerület (1),borász (1),Sopronbánfalva (1),Fancsal (1),nővér (1),Nagymányok (1),esztergályos (1),vállalkozó (1),Vanyarc (1),Alsószeli (1),ápolónő (1)

A megbocsátás egy új esély

Miskolc diák Borsod-Abaúj-Zemplén megye konfirmáció

Kelemen Zsuzsanna – diák, Miskolc

A konfirmációm és a keresztelőm ugyanakkor volt. Úgy éltem meg mindkettőt, hogy közelebb kerültem Istenhez. Persze már korábban is volt egy mások által el nem szakítható kötelékem Istennel, de most ezt a kapcsolatot erősítettem meg.

Tudom, hogy ha én úgy döntök, hogy hiszek Istenben és imádkozok hozzá, akkor Ő meghallgat engem. Isten nagyon sok mindenben tud segítséget nyújtani. Ő az egyetlen, akiben igazán megbízhatunk. Emberben is meg lehet bízni, de más az, amikor Istennel beszélgetünk.

A tékozló fiú példázata a kedvenc bibliai történetem. Az nagyon szép, amikor két ember között nézeteltérés támad és egyikük – annak ellenére, hogy megbántották – képes arra, hogy a szeretete legyen az erősebb és meg tud bocsátani. Szerintem a megbocsátás egy új esély, de nem csak annak, aki bocsánatot kap, hanem annak is, aki adja. Mindenki megérdemel egy új esélyt. Nekem a megbocsátás nem megy könnyen, rosszul is érzem miatta magam, de azért igyekszem…

Tovább

Számomra fontos a gyülekezet

Cinkota diák Budapest konfirmáció

Kun Szabolcs – diák, konfirmandus, Cinkota

Számomra azért fontos a konfirmáció, mert úgy érzem, hogy ezáltal kicsit jobban számítok majd az egyházban. Nemcsak eljárok a gyülekezetbe, hanem mondhatom, hogy fontos számomra. Nekem nyugalmat ad, hogy tudhatom: tartozom valahova.

Mit jelent, hogy van Isten? Megnyugvást. Mindenki volt már úgy, hogy egyedül volt és akkor eszünkbe juthat, hogy van Isten és ez erőt ad. Van remény, nem szabad feladni.

A hittanórán megtanuljuk azt, ami a Bibliában van. Ez azért fontos, hogy megértsük Isten üzenetét. Engem nagyon foglalkoztat, hogy hogyan működött a Biblia idején a világ. Az is érdekel, hogy milyen lehetett Jézus mellett, Isten tudatával élni.

A szónak hatalma van. Ha mondunk valamit – lehet az kis vicces butaság, vagy akár életek fölött döntő komoly dolog – az meghatározhatja a sorsunkat. Én például vallom, hogy hiszek Istenben és nem tántorodom el mellőle.

Az Istenben való hit számomra megnyugvás, hiszen tudom, hogy van merre haladni.

Tovább