Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | A reformáció 500. évében ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (27),nyugdíjas (21),diák (19),Nógrád megye (18),Tolna megye (16),Bács-Kiskun megye (15),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (13),Miskolc (13),tanár (12),Győr-Moson-Sopron megye (12),Baranya megye (10),egyetemista (8),Soltvadkert (7),Cinkota (7),evangélikus (7),Budapest (7),kántor (6),Szeged (6),Pest megye (5),Zánka (5),Balassagyarmat (5),Szekszárd (5),pénztáros (5),Siklós (5),Sopron (5),Balatonfüred (4),Ipolyvece (4),Várpalota (4),Ágfalva (4),Csongrád megye (4),Zomba (4),Ipolyszög (4),Györköny (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),orvos (3),Fejér megye (3),tanuló (3),Csővár (3),Felsőpetény (3),könyvtáros (3),Nemeskér (3),Nagyvázsony (3),Székesfehérvár (3),Szentantalfa (3),Kiskőrös (3),Penc (2),asszisztens (2),eladó (2),rendőr (2),Kisdörgicse (2),Harta (2),hittan (2),énekkar (2),imádság (2),Mohács (2),Felsőnána (2),pedagógus (2),őstermelő (2),láthatóan evangélikus (2),Szécsény (2),Magyarbóly (2),konfirmáció (2),cukrász (2),Láthatóan evangélikus (2),keresztelő (2),Dunatetétlen (2),kereskedő (2),Páhi (2),programozó (2),család (2),Harka (2),Dörgicse (2),Balatonakali (2),Pápa (2),házaspár (1),Vanyarc (1),buszsofőr (1),felügyelő (1),vállalkozó (1),Alsószeli (1),történész (1),Fancsal (1),gyűjteményvezető (1),levéltár (1),nővér (1),szerelő (1),Bikács (1),Nagymányok (1),esztergályos (1),Fehérvárcsurgó (1),fodrász (1),szakács (1),fazekas (1),mezőgazdász (1),Vöröstó (1),gépészmérnök (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),Csót (1),gondnok (1),távközléstechnikus (1),óvoda (1),Veszprém (1),webszerkesztő (1),másodfelügyelő (1),könyvelő (1),anyakönyvvezető (1),szociális munkás (1),zenész (1),szakmunkás (1),Domony (1),ápolónő (1),hentes (1),Békés megye (1),Békéscsaba (1),gyermekotthon (1),szoftverfejlesztő (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),irodavezető (1), Bács-Kiskun megye (1),nyomdász (1),XVI. kerület (1),falugondnok (1),teológushallgató (1),Kiskunhalas (1),villamosmérnök (1),futó (1),sportoló (1),Líceum (1),Kétbodony (1),gyülekezeti felügyelő (1),élelmezésvezető (1),informatikai tanácsadó (1),logopédus (1),borász (1),házasság (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),varrónő (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),egészségügy (1),Sopronbánfalva (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),gimnazista (1),hagyomány (1),Beremend (1),Kaskantyú (1),tisztviselő (1),ács (1)

Aki életével is hirdeti a tízparancsolat üzenetét

Balatonakali Veszprém megye eladó

Andó Jánosné – termelői borkimérő, Balatonakali

Számomra az evangélikusság a gyökereimet jelenti. Azt, hogy a szüleim, a nagyszüleim és a dédszüleim is ebben a felekezetben jutottak el Istenhez. Valamint azt is jelenti, hogy magam is itt, az evangélikus gyülekezetben találtam rá az Úrra, és azt érzem, hogy ez az út számomra követhető és jó.

Férjem katolikus, de ez nem zavar minket, közösen imádkozunk. Az imádságban magamba tudok fordulni. Megnyugszok tőle és erőt ad.

A tízparancsolat és a gyülekezet nem csak az életem, hanem a családom alapja is. A mai világ sokszor megfeledkezik az Istentől kapott törvényekről, pedig ez kellene, hogy az emberi élet normája legyen. Én a tíz igét mindenhova kifüggeszteném, mert olyan eligazítást ad, ami érthetően megmondja, hogy hogyan éljünk. Gondoljunk csak az emberi jogi és egyéb törvényekre: minden igaz gondolat a tízparancsolat igazságaira vezethető vissza.

A másik: az életet meghatározó – az egyház. Ha az egyház tanításához, a Szentíráshoz mérnénk magunkat, akkor sokkal nagyobb béke lenne az emberek között!

Tovább

Az Isten igéjére figyelő élet

Balatonakali Veszprém megye

Bíró Gézáné – nyugdíjas, Balatonakali

Gyerekkorom óta ebbe a templomba járok. Egy hónapban kétszer van evangélikus istentisztelet és egyszer református. Nagyon szeretek ide jönni. Amikor nincs istentisztelet, akkor a Kossuth rádióban hallgatom a közvetítést. Ilyenkor közben nem főzök, nem takarítok, hanem leülök és a gyülekezettel együtt énekelek.

Miért fontos nekem Isten igéjét hallgatni? Mert erőt ad. Ha az ember nem olvassa el mindennap a napi igét és nem imádkozik, akkor az „hiánycikk” lesz az életéből. Nekem jár az Evangélikus Élet, abból nézem a napi igét. Ott mindegyik ige mellett van egy kis magyarázat. Szeretem azt is elolvasni. Nekem ez megnyugvást, erőt ad. Hiszem, hogy minden nap az Isten erejét kell kérnünk, rá kell bíznunk az életünket. Nemcsak nehéz helyzetekben jó Istenhez fordulni, hanem naponta öröm hálát adni, és úgy lefeküdni. Ez nagyon fontos!

Tovább