Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | A reformáció 500. évében ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (29),nyugdíjas (23),diák (20),Nógrád megye (18),Tolna megye (18),Bács-Kiskun megye (15),tanár (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (13),Miskolc (13),Győr-Moson-Sopron megye (12),Baranya megye (11),egyetemista (8),Cinkota (7),Budapest (7),evangélikus (7),Pest megye (7),Soltvadkert (7),Szeged (6),Szekszárd (6),kántor (6),Györköny (5),Sopron (5),Zánka (5),Siklós (5),Balassagyarmat (5),pénztáros (5),Ipolyvece (4),Zomba (4),Ágfalva (4),Csongrád megye (4),Ipolyszög (4),Balatonfüred (4),Nagyvázsony (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Várpalota (4),Felsőpetény (3),Magyarbóly (3),Fejér megye (3),Szentantalfa (3),Pápa (3),Csővár (3),Nemeskér (3),tanuló (3),pedagógus (3),Kiskőrös (3),Székesfehérvár (3),orvos (3),könyvtáros (3),asszisztens (2),Felsőnána (2),hittan (2),konfirmáció (2),cukrász (2),szoftverfejlesztő (2),Penc (2),Mohács (2),programozó (2),énekkar (2),imádság (2),gondnok (2),Láthatóan evangélikus (2),őstermelő (2),eladó (2),rendőr (2),Dörgicse (2),láthatóan evangélikus (2),Balatonakali (2),Harka (2),kereskedő (2),Harta (2),Domony (2),Szécsény (2),Kisdörgicse (2),keresztelő (2),Dunatetétlen (2),család (2),Páhi (2),költő (1),óvoda (1),könyvelő (1),zenész (1),anyakönyvvezető (1),üzletvezető (1),szociális munkás (1),tanító (1),Veszprém (1),esztergályos (1),Nagymányok (1),postás (1),Alsószeli (1),Vanyarc (1),szakmunkás (1),felügyelő (1),vállalkozó (1),Vácegres (1),fazekas (1),távközléstechnikus (1),borász (1),Csót (1),másodfelügyelő (1),Fehérvárcsurgó (1),házaspár (1),szerelő (1),webszerkesztő (1),kozmetikus (1),fejlesztőmérnök (1),szakács (1),levéltár (1),történész (1),fodrász (1),Vöröstó (1),gépészmérnök (1),gyűjteményvezető (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),Bikács (1),mezőgazdász (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),Kétbodony (1),futó (1),Sopronbánfalva (1),sportoló (1),hagyomány (1),teológushallgató (1),Kiskunhalas (1),Líceum (1),villamosmérnök (1),Békéscsaba (1),ápolónő (1),Békés megye (1),gyermekotthon (1),irodavezető (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),tisztviselő (1),XVI. kerület (1),ács (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),varrónő (1),hentes (1),Kaskantyú (1),nővér (1),egészségügy (1),buszsofőr (1),házasság (1),gimnazista (1),informatikai tanácsadó (1),falugondnok (1),Beremend (1),logopédus (1),nyomdász (1),gyülekezeti felügyelő (1), Bács-Kiskun megye (1),élelmezésvezető (1),Fancsal (1)

Ki dolgát mind az Úrra hagyja

Györköny Tolna megye postás nyugdíjas

Lamm Ádámné Mária – nyugalmazott kézbesítő, Györköny

Istenben hinni azt jelenti, hogy érezzük, hogy valaki mindig fogja a kezünket, hogy az Úr hol elől, hol hátul, hol mellettünk áll. Én hiszem is hogy ez így van, minden nap megtapasztalom ezt az ajándékot. Érzem, hogy meghallgat a Jóisten.

Hiszem, hogy az Atya fia Jézus Krisztus, aki értünk is született. Vallom, hogy az ember képes arra, hogy az Istennel együtt legyen, így imádságban, istentiszteleten és a hétköznapokban is közösséget élhetünk át az Istennel. Három gyermekem a világ különböző pontjain él, de ők is tartják a vallásukat. Nagy öröm számomra, hogy nevelésünknek is köszönhető, hogy ők is tudják, hogy mit kell cselekedniük.

Mondhatom, hogy születésemtől kezdve az evangélikus közösség tagja vagyok. Nálunk az egész család evangélikus volt, édesapám és a férjem harangozóként is szolgált.

Az ember élete egy vándorlás, arra törekszem, hogy a keskeny úton, a hitben folyamatosan megerősödve tudjak Isten kegyelme által az örök életbe menni.

Tovább

Aki hisz a házasság áldásában

Peterdi Dánielné Edit néni – nyugalmazott postahivatal vezető, Magyarbóly

Római katolikus voltam, bérmálkoztam is, aztán megismerkedtem a férjemmel, aki evangélikus volt. 1972-ben kötöttünk házasságot. Én azóta evangélikus vagyok, ehhez a közösséghez tartozom.

Férjemmel idén ünnepeljük negyvenöt éves házassági évfordulónkat. Egy plusz kapaszkodó, segítség az életünkben, hogy mi a templomban is házasságot kötöttünk, hogy azóta is közösen járunk a gyülekezetbe. A házasság valóban „jóban-rosszban” egymás mellett létet jelent, de mi a hit által könnyebben kikeveredünk a problémákból. Jó érzés, hogy mi mindenben igyekszünk egymást segíteni, ott vagyunk egymásnak!

A magyarbólyi gyülekezetben kevesen vagyunk, kicsi a közösségünk, de igyekszünk mindent megtenni a gyülekezetért. A takarítástól a templom díszítéséig, a szeretetvendégségekre készülésen át az ökumenikus alkalmakon való segítésig minden gyülekezeti feladatból örömmel kiveszem a részem.

Tovább