Magyarbóly Baranya megye kereskedő

Juhász Jánosné Katalin – nyugalmazott kereskedő, Magyarbóly

Napközben többször is imádkozom, mert tudom, hogy ez nagyon sokat segít nekem. Ha feladatom van, akkor imával készülök rá, utána megköszönöm az Úrnak, hogy elvégezhettem a tennivalókat.

Sok minden nehézségen mentem keresztül, nagyon sok egészségi problémám volt, de a kínok ellenére is úgy érzem, hogy mindig felemelt a porból az Úr. Gyakran voltam elkeseredett, életemben többször is a padlóra kerültem, de az Úr soha nem hagyott el. Az az érzésem, mintha az Isten fogná a kezem és vezetne engem.

Két gyermekem van, egy fiam és egy lányom. Ők is járnak a templomba. A vőm kamionos, amikor hazaér, mindjárt azt kérdezi, hogy megyünk-e az istentiszteletre. Külön öröm, hogy unokáimat is úgy neveltük, hogy otthont jelent számukra a gyülekezet.

Fontos nekem, hogy az istentiszteleten Isten igéjét hallom. Az igei üzenetben nagyon sokszor magamra ismerek, olyan, mintha rólam szólna. Amikor vasárnap hazamegyek, átgondolom a hallottakat.

Másoknak is gyakorta mondom, hogy ha biztos kapaszkodót akarnak az életben, akkor higgyenek a Teremtőben, mert én megtapasztaltam, hogy jó az Úr.