Láthatóan evangélikus

blogavatar

Mai evangélikus arcképcsarnok | Ismerd meg az evangélikus egyház mai színességét!

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Veszprém megye (31),nyugdíjas (28),diák (27),Tolna megye (22),Nógrád megye (18),tanár (18),Bács-Kiskun megye (16),Baranya megye (15),Miskolc (14),Borsod-Abaúj-Zemplén megye (14),Győr-Moson-Sopron megye (13),Pest megye (10),kántor (9),Szekszárd (8),egyetemista (8),Soltvadkert (7),Budapest (7),Cinkota (7),Györköny (7),evangélikus (7),Siklós (6),Szeged (6),Sopron (5),Balassagyarmat (5),Zánka (5),pénztáros (5),Magyarbóly (5),Ipolyszög (4),felügyelő (4),Pápa (4),pedagógus (4),Balatonfüred (4),orvos (4),Zomba (4),Ipolyvece (4),Ágfalva (4),Nemesleányfalu (4),óvónő (4),Nagyvázsony (4),Várpalota (4),Csongrád megye (4),postás (3),Felsőpetény (3),Mohács (3),Nemeskér (3),Csővár (3),Fejér megye (3),Szentantalfa (3),tanító (3),könyvtáros (3),kereskedő (3),Székesfehérvár (3),Kiskőrös (3),Domony (3),tanuló (3),Penc (2),Láthatóan evangélikus (2),szoftverfejlesztő (2),láthatóan evangélikus (2),cukrász (2),eladó (2),gimnazista (2),őstermelő (2),gondnok (2),énekkar (2),Felsőnána (2),asszisztens (2),imádság (2),rendőr (2),Kisdörgicse (2),Balatonakali (2),család (2),Páhi (2),hittan (2),Dunatetétlen (2),Harka (2),keresztelő (2),Dörgicse (2),üzletvezető (2),programozó (2),Pilis (2),Szécsény (2),konfirmáció (2),Harta (2),recepciós (1),tűzoltó (1),Kecskemét (1),fodrász (1),Veszprém (1),könyvelő (1),szakmunkás (1),építész (1),szakács (1),anyakönyvvezető (1),óvoda (1),szociális munkás (1),fazekas (1),Tét (1),zenész (1),Vöröstó (1),gazdasági referens (1),vállalkozó (1),webszerkesztő (1),Fehérvárcsurgó (1),másodfelügyelő (1),szerelő (1),házaspár (1),gyűjteményvezető (1),levéltár (1),történész (1),távközléstechnikus (1),Bikács (1),fejlesztőmérnök (1),énekkarvezető (1),Lovászpatona (1),gépészmérnök (1),presbiter (1),kozmetikus (1),Vácegres (1),Csót (1),költő (1),állatorvos (1),borász (1),Békés megye (1),Békéscsaba (1),irodavezető (1),villamosmérnök (1),hentes (1),ápolónő (1),gyülekezeti pénztáros (1),laboráns (1),gyógyszerész (1),gyermekotthon (1),futó (1),sportoló (1), Bács-Kiskun megye (1),Kaskantyú (1),egészségügy (1),Diósgyőr-Vasgyár (1),nyomdász (1),informatikai tanácsadó (1),Kiskunhalas (1),teológushallgató (1),XVI. kerület (1),falugondnok (1),Líceum (1),Kétbodony (1),mezőgazdász (1),ács (1),nefrológus (1),kesztyűs (1),buszsofőr (1),nővér (1),Alsószeli (1),esztergályos (1),Nagymányok (1),Fancsal (1),varrónő (1),házasság (1),hagyomány (1),Sopronbánfalva (1),jogász (1),Kazincbarcika (1),tisztviselő (1),Beremend (1),gyülekezeti felügyelő (1),élelmezésvezető (1),logopédus (1),Vanyarc (1)

A gyülekezeti közösség fontossága

Cinkota XVI. kerület Budapest diák tanuló

Varga Adrián – diák, Cinkota

Azért jó a cinkotai gyülekezetbe járni, mert itt kedvesek az emberek. Sokat éneklünk, a közösség is baráti. Az énekeknek jók a dallamaik, hangulatosak, szeretem őket. Az imádság meghitt, személyes, ezért fontos a számomra.

Édesanyámmal együtt járunk a templomba. Anyukámnak is megnyugvást ad a gyülekezetbe járás, vidámítja. Ő is szereti a gyülekezeti énekeket, sokszor megy istentiszteletre is.

Én istentiszteleten eddig még nem sokszor voltam. Akadt olyan téma is, ami nem állt hozzám közel, de alapvetően elmondható: egy istentiszteletnek jó a hangulata.

Tovább

Isten gondol ránk

Miskolc diák Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Pém József – tanuló, Miskolc

Péntekenként van a gyülekezeti ifjúsági óra. Itt jól érzem magam, érdekes dolgokról beszélgetünk. Ami kimondottan érdekel, az az emberek közötti kapcsolatok. A Bibliában is sok történet van barátságra, az ellenséggel való viszonyra, azokat is nagyon szeretem.

Az ifire sok barátom jár, itt mindenki kedves. Jókat beszélgetünk, nevetünk, és az is jó, hogy nem szívatjuk egymást. Otthon hatan vagyunk testvérek. Édesanyám is jár a templomba. Testvéreim is járnak gyülekezetbe, bár ők másik közösségbe.

Advent időszakában egyik testvérem olyat szokott szervezni, hogy elhívja a barátait és testvéreimmel együtt kimegyünk a városba, hogy adventi és karácsonyi énekeket énekeljünk. Az emberek megállnak előttünk és hallgatják az énekeket. Ezt nagyon szeretem.

Imádkozni azért jó, mert jó érzés, hogy mindig van valaki, aki meghallgat, segít és vigyáz ránk. Isten gondol ránk, hogy minden rendben menjen velünk. Ez nagyon megnyugtató, biztonságérzetet ad.

Tovább

Az imádság pozitív löketet ad nekem

Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetemista

Takács Zoltán – egyetemista, Miskolc

Egyetemi gyülekezetbe járok, ott olyan emberekkel vagyok együtt, akikkel közös a vallásom, gondolkodásom. Jó érzés azt tudni, hogy tartozom valahova. Az evangélikusság egyáltalán nem monoton. Az evangélikusok lazábbak, közvetlenebbek és nyíltak. Mi a templomon kívül is megosztjuk egymással az örömeinket, a problémáinkat.

Számomra azért fontos a hit, mert ha bármi gondom van, esetleg valamiben egyedül maradok, akkor is az Istenhez tudok fordulni. Amikor azt szeretném, hogy jól döntsek, akkor nem egy számomra idegen embertől kérek segítséget, hanem alapvetően az Istentől. Ő valóban segít, rá lehet számítani. Sokszor túllendített már a nehéz időszakokon, még akkor is, amikor haláleset történt a családban. Jó érzés, hogy tudom: van hova fordulnom.

Nagymamám arra tanított, hogy ne csak akkor forduljak Istenhez, ha valami negatív eset történt velem, hanem akkor is, amikor valami öröm ért. Az imádság pozitív löketet ad nekem. Ezt próbálom nap mint nap megélni.

Tovább
123
»